DIY: Maak een adventskalender voor volwassenen

Artikel 2 van 12

17-8-2023

De zomer is inmiddels voorbij en de kinderen gaan weer terug naar school. Dit betekent dat de laatste maanden van het jaar voor de deur staan. Ik zelf vind dit de leukste maanden van het jaar! Het is weer tijd om de kaarsjes aan te doen en op zoek te gaan naar cadeautjes voor Sinterklaas en/of kerst. Wil je dit jaar zelf een adventskalender maken voor een vriendin of voor je kinderen om samen af te tellen naar kerst? Dan kan je niet vroeg genoeg beginnen met het kopen van cadeautjes of met het bedenken van leuke activiteiten. Het is namelijk over een aantal weken al 1 december!

Do it yourself adventskalender

Een adventskalender bestaat over het algemeen uit 24 cadeautjes, activiteiten, mooie spreuken of kaarten. Aangezien jij helemaal zelf de adventskalender maakt, kan je zelf bepalen wat je erin doet. Dit kunnen alleen maar cadeautjes zijn, maar ook een mix van cadeautjes en activiteiten bijvoorbeeld. Naast de inhoud van de adventskalender is het ook belangrijk welke inpakmaterialen je kiest. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van diverse maten inpakzakjes, blokbodemzakken of kies voor een kant en klare adventskalender. Als je kiest voor een kant en klare adventkalender hoef je alleen nog maar op zoek te gaan naar de inhoud. 

Cadeautips voor een diy adventskalender

Kant en klare adventskalenders

Voor wie ga jij een adventskalender maken?

Voordat je gaat starten met het kopen van de cadeautjes is het belangrijk om te weten voor wie je de adventskalender maakt. Maak je een adventskalender voor een vriendin dan ga je op zoek naar andere cadeautjes, dan dat je bijvoorbeeld een adventskalender maakt voor je moeder, collega, partner of voor jezelf. Als je nu al de cadeautjes koopt, weet je in december vast niet meer wat je allemaal hebt gekocht ;).

 

Handig om aan te denken

1. ​Spreek een budget af

Als je ervoor hebt gekozen om een do it yourself adventskalender met iemand anders uit te wisselen, dan is het handig dat je hierover afspraken maakt. Denk hierbij aan een afgesproken budget die voor iedereen prettig voelt. Zo weet je zeker dat iedereen een adventskalender ontvangt met daarin cadeautjes van dezelfde waarde. Met een budget tussen de €45,- en €60,- kom je al een heel eind. Ook hoef je er niet voor te kiezen om het afgesproken bedrag te delen door het aantal cadeautjes, maar kies er juist voor om af te wisselen tussen duurdere en goedkopere cadeautjes. Hierdoor heb je voor het laatste cadeautje op kerstavond wat meer budget. Naast het afspreken van een budget voor het kopen van de cadeautjes, kan je er ook voor kiezen om een budget af te spreken voor de inpakmaterialen. 

2. Het aantal cadeautjes

De adventskalender die iedereen kent, hebben 24 cadeautjes en daarmee wordt afgeteld naar kerstavond (24 december). Het komt voor dat kerst pas echt wordt gevierd op 25 december en dat dit dan ook de dag is om cadeautjes uit te wisselen. Daarom zou je ervoor kunnen kiezen om 25 cadeautjes te doen. Spreek in ieder geval met elkaar af dat je beiden evenveel cadeautjes doet.

3. Maak een do en don'ts lijst

Zijn er bijvoorbeeld cadeautjes die je liever niet ontvangt? Dan is het handig om een lijstje hierover te maken. Het kan voorkomen dat je denkt dat je elkaar goed kent, maar dat er toch dingen zijn die je liever niet wilt krijgen. Als je bijvoorbeeld geen gaatjes in je oren hebt, dan is het niet leuk om een set oorbellen te ontvangen.

4. Duurzame adventskalender

Als je dan toch een lijstje gaat maken, spreek dan gelijk af of 2e hands cadeautjes oke zijn om te ontvangen. Niet iedereen zit er namelijk op te wachten om een cadeautje te ontvangen die van de kringloopwinkel vandaan komt. Cadeautjes van de kringloop zijn uiteraard perfect als je ervoor hebt gekozen om een duurzame adventskalender te maken.

5. Prik een datum

Deze is het belangrijkst. Prik gelijk een datum om de kalenders uit te wisselen. Voordat je er erg in hebt, zijn alle weekenden vol gepland met afspreken met familie en hebben jullie geen tijd meer om, de met liefde, gemaakte kalender te geven aan elkaar. Dit jaar valt het laatste weekend voor de adventsperiode op 25 en 26 november. Hoef je daarna nog maar 5 dagen te wachten, totdat je het 1e cadeautje mag open maken. 

 

Praktische tips

Houd bij op een vel papier of op de laptop welke cadeautjes je al hebt gekocht en in welke volgorde je de cadeautjes gaat inpakken. Het is bijvoorbeeld leuk om een cadeautje die op 5 december opengemaakt wordt een sinterklaastintje mee te geven. Door op te schrijven in een overzicht welke cadeautjes je al hebt gekocht en voor welke prijs heb je direct overzicht welk budget je nog overhebt. Hierdoor weet je zeker dat je niet over het afgesproken budget heen gaat.

Vergeet ook zeker niet naast het kopen van de cadeautjes leuk inpakmateriaal te verzamelen. Laat de webshop hier nou vol mee staan ;). Je kan de cadeautjes natuurlijk nummeren met een stift of pen, maar het is veel leuker om hier speciale adventstickers of kadokaartjes voor te gebruiken. Ook heb je keuze uit kant en klare adventskalenders. Hierin ontvang je blokbodemzakken met bijpassende stickers of kaartjes. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van diverse maten inpakzakjes of zelfs voor inpakpapier. Dit laatste is handig als je niet vast wilt zitten aan een bepaalde maat.

Alternatief voor een DIY adventskalender

Heb je dit jaar geen tijd om zelf op zoek te gaan naar 24, of zelfs wel 25, cadeautjes en dan ook nog eens de mooiste inpakmaterialen hiervoor uit te zoeken? Kies er dan voor om samen dezelfde adventskalender te kopen, bijvoorbeeld die van rituals, en maak iedere dag dan hetzelfde vakje open. Heb je toch nog een gezamelijk moment en je telt samen af naar kerst.

 

© 2019 - 2024 hugs of paper | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel