Gastblog: Hoe maak je een cadeau blokbodemzak/tasje van cadeaupapier?

Artikel 3 van 12

29-8-2023
 

Even voorstellen:
Hoi ik ben Anouschka 29 jaar en woonachtig in Heemstede. Op instagram kun je mij vinden onder de naam swap.books.creative .Hier deel ik veel inpak en swapinspiratie omdat dit 1 van mijn grote hobby's is, ik doe dan ook 1 a 2 swaps per maand mee om creatief met mijn hobby bezig te blijven. Ook ben ik sinds kort brandrep van hugsofpaper en vindt het heel erg leuk om met haar mooie producten in te pakken en andere te inspireren.

Nu de uitleg hoe je een blokbodemzak/cadeautasje maakt:
Het is vooral een kwestie van vouwen en plakken. Knip een stuk cadeaupapier af. Hoe groot het is, hangt af van het cadeautje dat je ermee wil verpakken. Zorg dat het stuk cadeaupapier minimaal twee keer de breedte heeft van je cadeautje en minimaal 1,5 keer de lengte.

Het cadeauzakje vouwen
Leg je cadeaupapier plat op tafel en vouw de binnenzijden tegen elkaar aan.
Plak vanaf het midden tot beneden vast met plakband. Vouw nu een stuk van de onderzijde naar boven, daarna vouw je 2 puntjes naar binnen zoals je op de fotos kunt zien en ga met je vinger even over de vouwrand heen.
Daarna plak je deze puntjes aan elkaar!

Zie onderstaande stappen:

Stap 1


Stap 2


Stap 3


Stap 4


Het cadeauzakje decoreren
Je blokbodemzak/cadeauzak is klaar!

Stap 5


Draai het zakje om zodat de plakbandrand aan de achterkant komt. Nu kan jij je cadeautje erin verpakken en decoreren naar wens met leuke stickers en of lint. Natuurlijk kan jij je fantasie de vrije loop laten hoe jij het leuk vindt. Mocht je papier met een printje gebruiken kan je deze stap ook overslaan.

Stap 6

Een gedecoreerde blokbodemzak! Super leuk om cadeau te geven voor elke gelegenheid. Succes met het maken van je eigen blokbodemzak/cadeautasje!

Voor dit voorbeeld heeft Anouschka gebruik gemaakt van het inpakpapier aardbei. Ook aan de slag? Neem dan een kijkje bij de verschillende rollen cadeaupapier

© 2019 - 2024 hugs of paper | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel