Hoe kan je een cadeau voor vaders bijzonder inpakken?

Vorige Artikel 8 van 8

 

De derde zondag van juni is het elk jaar weer vaderdag. Een dag om stil te staan bij alle vaders, bonuspapa's, papa's die er niet meer zijn en mannen die heel graag vader willen worden. Naast het ontbijt op bed en de knutselwerkjes worden er over het algemeen ook cadeaus gegeven aan die stoere mannen. In dit artikel deel ik 3 tips om vaderdagcadeaus bijzonder in te pakken.

 

Tip 1: Maak een stropdas cadeautje van cadeaupapier

Met deze vaderdagtip maak je eenvoudig een stropdas van cadeaupapier. Gebruik hiervoor dubbelzijdig cadeaupapier, zoals het cadeaupapier grafiek / oker. Dit is ook het inpakpapier wat ik als voorbeeld heb gebruikt. Het fijne van dubbelzijdig cadeaupapier is dat je het aan beide kanten kunt gebruiken, aangezien het 2 verschillende dessins heeft. Daarom is een vaderdagcadeau op deze manier inpakken dan ook te gek! 

 

Ik heb ervoor gekozen om iets meer papier te gebruiken dan ik normaal gesproken doe om een cadeautje mee in te pakken. Als ik net genoeg zou nemen, dan zou ik te weinig papier hebben om het papier om te kunnen vouwn. Ik heb ervoor gekozen om het grafiek dessin aan de buitenkant te gebruiken en de oker kleur met strepen aan de binnenkant, om zodoende een stoer overhemd te creëren. Waar je normaal gesproken het papier vastplakt met plakband gebruik je nu een stukje dubbelzijdig tape. Dit plak je in het midden van het vel, waardoor je de 2 buitenkanten nu komt omvouwen. Ook deze plak je vast met dubbelzijdig tape. Van hetzelfde dessin heb ik een stropdas geknipt en deze ook met dubbelzijdig tape opgepakt. Op deze manier heb je een simpel, maar gezellig ingepakt cadeautje. Op mijn instagram kan je een filmpje vinden hoe ik dit heb ingepakt. 

 

Tip 2: Gebruik een cadeauzakje als overhemd

Deze tip kan je gebruiken om de ansicht- of wenskaart voor vaderdag gezellig mee in te pakken. Het geeft toch net even wat leuker dan een saaie witte envelop. Uiteraard is een cadeauzakje ook geschikt om een kadobon mee in te pakken. Voor deze tip heb ik het cadeauzakje grafiek zwart/zilver gebruikt en een sticker uit de perfect bacics mix. Plak de stropdas met de sticker vast aan het cadeauzakje en klaar ben je! Je kan er eventueel nog voor kiezen om een klein stukje dubbelzijdig tape te gebruiken om de stropdas aan de onderkant vast te plakken aan het cadeauzakje.

 

Tip 3: Klem een kadokaart aan een blokbodemzakje

Soms heb je cadeautjes die door de afwijkende maat niet lekker ingepakt kunnen worden met cadeaupapier, maar ook het gebruik van een cadeauzakje is niet handig. Hoe leuk is het dan om een blokbodemzakje te gebruiken! Het enige wat je hoeft te doen is het cadeautje in het zakje plaatsen en deze vouw je dicht. Hierna klem je een kadokaart met een papierklem aan het blokbodemzakje en klaar ben je! Voor dit voorbeeld heb ik het blokbodemzakje met zwarte stippen gebruikt. 

 

© 2019 - 2023 hugs of paper | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel