DIY | Stropdas vouwen voor Vaderdag

Artikel 2 van 4

Elk jaar valt Vaderdag op de derde dinsdag van juni. Dit jaar is dat op zondag 16 juni. Daarom is nu de perfecte tijd om te gaan nadenken over het inpakken van jouw cadeautjes. Of je nu al je cadeautjes in huis hebt of nog niet. Een cadeau wordt zoveel mooier als het met zorg en liefde wordt ingepakt en hier help ik jouw graag bij. Ik ben van mening dat iedereen kan inpakken, maar je moet alleen even weten hoe het moet.

Als je denkt aan cadeautjes inpakken voor Vaderdag dan denk je gelijk aan een stropdas. Door middel van het dubbelzijdig inpakpapier wat je in de webshop vindt kan je dit eenvoudig maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is:

  • een template van een stropdas 
  • dubbelzijdig inpakpapier
  • dubbelzijdig tape (action)
  • schaar
  • en natuurlijk het cadeautje

 

Hoe maak je de stropdas?

Stap 1: Leg een vierkant blaadje voor je met een punt naar je toe. Dit kan een vouwblaadje zijn, maar het natuurlijk veel leuker om hiervoor dubbelzijdig inpakpapier te gebruiken. Dit is steviger dan een vouwblaadje en dit is weer handig tijdens het vouwen. Vouw het papier dubbel van links naar rechts en weer terug.

Stap 2: Vouw de linker en rechter punt naar de middenlijn.

Stap 3: Keer het papier om van links naar rechts.

Stap 4: Vouw de punt bovenaan omlaag.

Stap 5: Vouw de punt iets omhoog.

Stap 6: Vouw de punt dubbel omhoog zodat het iets bovenaan uitsteekt.

Stap 7: Keer het papier om van links naar rechts.

Stap 8: Vouw de linker en rechter rand naar de middenlijn. Vouw het bovenste deel niet mee.

Stap 9: Door het naar binnen vouwen in de vorige stap, is het papier bovenaan een beetje omhoog gekomen. Duw het papier links en rechts plat naar binnen.

Stap 10: Keer het papier om van links naar rechts en nu heb je zelf een stropdag gevouwen! Plak deze met dubbelzijdig tape op jouw ingepakte cadeau of kies ervoor om de stropdas aan een blokbodemzak te klemmen met behulp van een papierklem. Nu is jouw cadeautje voor Vaderdag klaar om gegeven te worden!

 

Veel plezier met vouwen en ben je nog op zoek naar het perfecte papier voor Vaderdag? In de webshop vind je een ruim assortiment aan inpakpapier

© 2019 - 2024 hugs of paper | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Er worden in de periode van 17 - 21 juni geen bestellingen verzonden.