7 handige manieren om inpakpapier op te bergen

Artikel 4 van 12

Het hele jaar door worden er cadeautjes ingepakt met inpakpapier, maar het opbergen van het papier blijft een lastige klus. Als je het weg wilt leggen in de kast dan rolt het papier weer af, waardoor het nooit netjes blijft. Gelukkig zijn er een aantal tips om jou te helpen om het inpakpapier op een fijne manier op te bergen.

1. Skubb opberger van Ikea

Deze opberger van Ikea is speciaal gemaakt voor het opbergen van inpakpapier. Je kan er rollen in kwijt met een lengte van 70 cm en er is zelfs nog ruimte voor cadeauversieringen zoals lint. De afmeting van de opberger is 90 x 30 x 15 cm. Doordat je de opberger kunt afsluiten met een rits kan je de opberger ook bewaren onder je bed. Op deze manier kan er geen stof bij je papier terecht komen. De skubb opberger heeft nog een handig handvat waardoor je deze makkelijk te pakken is. De prijs van de opberger is €15,49

 

2. Canvas wasmand van de HEMA

Mijn grote rollen inpakpapier bewaar ik in canvas wasmanden van de hema. Ze zijn stevig waardoor de mand niet zomaar omvalt en je kant er ruim 40 rollen in kwijt. De manden zijn verkrijgbaar met en zonder trekkoord om de mand af te dekken. Ik gebruik de manden zonder trekkoord, omdat ik zo makkelijk de rollen kan pakken als ik een bestelling ga inpakken. De manden zijn 40 cm hoog en 30 cm breed. Hierdoor is de wasmand niet zo geschikt om rollen van 30 cm in te bewaren. De prijs van de wasmand is €10,50. 

 

3. Plastic opbergbakken Iris van de action

Deze opbergbakken zijn stevig, hebben een deksel en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Heb je een grote hoeveelheid rollen inpakpapier op voorraad? Dan adviseer ik de Iris bak van 40 liter. De 30 cm rollen inpakpapier passen hier perfect in en je kan ze stapelen tot een rol of 5. Kan je er toch heel wat kwijt in 1 bak. Door de deksel blijven de rollen luchtdicht bewaard, maar houd er rekening mee om ze niet in de directe zon neer te zetten. Hierdoor kan het papier gaan beschadigen of verkleuren. De prijs van de opbergbakken variant vanaf €0,99 tot €4,99. 

 

4. Ladekastje

Een ladekastje is ook een goede manier om je rollen inpakpapier in op te bergen. Door de lades kan je makkelijk bij de rol die je zoekt en ze blijven netjes. Een voorbeeld van zo'n ladekastje is deze van de xenos. Deze heeft 6 lades met een afmeting van 31,5 x 21,5 x 10,5 cm. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen op de rollen papier op thema op te bergen. De ruimte heb je met deze ladekast. De ladekast is alleen online verkrijgbaar en kost €29,99. 

 

5. Prullenbak

Ook kan je een grote prullenbak zonder deksel gebruiken om je rollen inpakpapier in op te bergen. Haal er wel eerst even de prulletjes uit voordat je de rollen papier erin stopt. Deze prullenbakken zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels, zoals de action, IKEA en de HEMA. 

 

6. Variera van de Ikea

Wil je liever voor een budget vriendelijke oplossing gaan? Dan is deze opberger van Ikea geschikt. Hij is oorspronkelijk bedoelt voor het opruimen van plastic tassen, maar er kunnen uiteraard ook prima rollen papier in opgeborgen worden. Het is mogelijk om de opbergbak in een kast te bevestigen. Zijn de rollen inpakpapier ook gelijk beschermd tegen de zon. De Variera heeft een afmeting van 16 x 13 x 45 cm en er passen rollen van 30 en 50 cm in. De prijs is €2,49.

 

7. Plastic krat van de HEMA

Ook de plastic kratten van de HEMA gebruik ik om de rollen 30 cm inpakpapier in te bewaren. Deze passen perfect in de Kallax kast. De kratten hebben een afmeting van 30 x 40 x 15 cm, maar helaas zijn ze niet overal meer verkrijgbaar. Er zijn andere kratten voor in de plaats gekomen, die net een andere afmeting hebben. Hierdoor passen ze niet meer perfect in de kallax kast. Uiteraard kan je deze kratten wel gewoon gebruiken om je rollen papier in te bewaren. 

 

Welke manier of methode je ook kiest, zorg er voor dat je je rollen inpakpapier op een droge en donkere plek bewaard. Het zou zonde zijn als je mooie rollen verkleuren door de zon. Heb je nog ruimte over in je opbergmand of wasmand? Neem dan zeker een kijkje bij mijn brede collectie inpakpapier en wie weet zit er net dat ene dessin tussen die je nog zoekt. 

© 2019 - 2024 hugs of paper | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel