Maak zelf een 3D sticker

Vorige Artikel 7 van 8 Volgende

 

Over ongeveer een week is het Valentijnsdag. Van liefde komt niets dan liefs. Hoe leuk is het dan dat je iemand kan verrassen met je zelf ingepakte kado! Versier een kadozakje met een zelfgemaakte sticker of plak de 3D sticker op een kadokaart. Hoe je dit allemaal maakt, ga ik je stap voor stap uitleggen. Met het thema Valentijn in het vooruitzicht heb ik ervoor gekozen om stickers in de vorm van een hart te gebruiken. Uiteraard zijn de stappen ook te volgen met andere vormen stickers. Voor het maken van een 3D sticker heb je 4 stickers nodig.

 

Stap 1: Vouw de eerste sticker door de helft en vouw deze helften aan elkaar. Als het goed is houdt je een half hart met plakgedeelte over.

Stap 2: Vouw de tweede sticker ook door de helft en vouw deze helften op elkaar. Als je dit hebt gedaan, plak je de tweede sticker op de eerste sticker. Zorg ervoor dat je ze precies (of bijna precies) op elkaar plakt. Zo krijg je bij het eindresultaat geen witte stukken achterkant te zien. 

 

Stap 3: Inmiddels ben je op de helft van je 3D sticker. Vouw nu de derde sticker ook door de helft en vouw deze helften weer op elkaar. Nu plak je de derde sticker op de tweede sticker. Zorg ervoor, zoals hierboven al beschreven, dat je de stickers precies op elkaar plakt. Het zou zonde zijn als je bij het eindresultaat nog wat witte stukken ziet.

Stap 4: Je bent aangekomen bij het vouwen van de laatste sticker. Deze sticker vouw je in plaats van linksom vouw je deze rechtsom op elkaar. Als je dit hebt gedaan, dan plak je deze sticker naast de stickers die al op elkaar geplakt zijn. Daarna vouw je de stickers op elkaar en heb je je eigen 3D sticker gemaakt.

Als voorbeeld heb ik ervoor gekozen om een kadozakje ermee dicht te plakken. Je kan het verder ook gebruiken op een kaart of als extra decoratie bij een ingepakt kado.

 

De producten die ik heb gebruikt, zijn te vinden in de webshop. De stickers zijn per 10 stuks te koop voor €1,25 en zijn op dit moment te verkrijgen in de kleuren neon roze, oudroze, zwart en goud. Ze zijn in dezelfde kleur als het tissuepapier. Het tissuepapier is te verkrijgen per 5 vellen of als voordeelset van 4 verschillende kleuren.

Veel plezier met inpakken!

© 2019 - 2023 hugs of paper | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel