8 tips om kadokaarten te gebruiken

Vorige Artikel 6 van 8 Volgende

Er zijn verschillende manieren te bedenken om kadokaarten te gebruiken. Waarschijnlijk heb jij er al een aantal in huis liggen, omdat je dacht die komen ooit wel een keer van pas. Over het algemeen worden kadokaarten gebruikt bij een bos bloemen en daar stopt het wel zo'n beetje. Zo zonde, want kadokaarten zijn er niet voor niets in alle soorten en maten te verkrijgen. Daarom deel ik graag met jou 8 tips hoe je kadokaarten kunt gebruiken bij het geven van kadootjes. Ik gebruik ze zelf overal voor en wil jou met mijn tips inspireren.

 

Tip 1: Bevestig door middel van krullint aan een kadootje.

Deze manier is redelijk simpel. Het is wel handig dat je een kadokaart gebruikt die 1 of meerdere gaatjes heeft. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een gaatje te maken in de kadokaart. Dit kan je doen door middel van een perforator. Als je eenmaal je kado hebt ingepakt, ga je aan de slag met de kadokaart. Je zorgt ervoor dat je voldoende krullint hebt om het om het kado heen te kunnen doen. Als je dit hebt afgemeten dan rijg je het krullint door de kadokaart. Hieronder zie je een voorbeeld van mij hoe ik een keer een kadootje heb ingepakt. Natuurlijk kan je in plaats van krullint ook bakkerstouw of elastisch koord gebruiken. 

 

Tip 2: Verstuur de kaart met de post

De grotere kadokaarten in de maat 85 x 55 mm zijn uitermate geschikt om op te kunnen sturen. Het is wel verstandig om de kadokaart dan even in een envelop, kadozakje of cellofaanzakje te doen. Dit ter bescherming van de kaart en de postsorteermachine vind dit ook wat fijner. Op de achterkant is ruimte voor een persoonlijke boodschap. Doe je de kaart in een cellofaanzakje? Strooi er dan wat confetti in en plak de sticker dicht met een toffe sticker. Een feestje om te geven en om te krijgen. 

 

Tip 3: Zet de kaart in een houten kaartenhouder

Vaak zijn de teksten op de kadokaarten veel te leuk, waardoor je ze graag zelf zou willen houden. Zet het kaartje daarom in een houten kaartenhouder. Als je een kadokaart van iemand hebt gehad, dan is dan natuurlijk ook leuk als decoratie. Zet de houten kaartenhouder met kadokaart neer op de kinderkamer of op je bureau. Dit setje bij elkaar is ook tof om aan iemand kado te doen.  Schrijf eerst een persoonlijke boodschap op de kadokaart en pak het setje in door middel van een cellofaanzakje of blokbodemzakje. Plak de zakjes dicht met een sluitsticker

 

Tip 4: Als versiering bij een kadozakje

Je kan ervoor kiezen om een kadozakje dicht te maken door middel van bakkerstouw en een kadokaart. Sla het bakkerstouw een aantal keer om het kadozakje heen. Als je dit gedaan hebt, dan bevestig je de kadokaart aan het touw. Knoop daarna pas het touw aan elkaar. Nu heb je een origineel ingepakt kadootje. 

 

Tip 5: Hang aan een industrieel rek

De industrieel rekken zijn niet meer weg te denken in het interieur. Hoe leuk is het dan om kadokaartjes hieraan te bevestigen. Gebruik hiervoor knijpers of een papierklem. Leuk ter herinnering. Hang het rek bijvoorbeeld tijdens een verjaardag in het toilet met kadokaarten eraan. Laat je gasten wat schrijven op de kadokaarten en zodoende heb je altijd een leuke herinnering aan die dag. Doordat het op het toilet staat, zie je pas aan het einde van de dag wat erop geschreven staat. Ook leuk als gastenboek tijdens een bruiloft.

 

Tip 6: Maak er een slinger van

Rijg bakkerstouw of krullint door de kadokaarten en hang deze als slinger aan de muur. Mochten de kaarten geen voor gestanste gaatjes hebben, dan kan je dit makkelijk zelf doen met een perforator. Teken eerst af waar je het gaatje wil hebben. Leuk om aan een deur te hangen of bijvoorbeeld in de gang. Doordat de kaartjes aan het touw geregen zijn, is de slinger makkelijk te vervangen met andere kaartjes. Bijvoorbeeld bij de wisseling van een seizoen.

 

Tip 7: Verras er iemand mee

Stop een lief kadokaartje in de tas van je kind of in de lunchbox van je man. Succes gegarandeerd! De ander verwacht het niet, waardoor ze flink verrast worden. Schrijf een persoonlijke boodschap op de achterkant en wacht op de reactie bij thuiskomst. Een kaartje blijft een tastbare herinnering.

 

Tip 8: Maak je eigen kadokaart

Hoe leuk is het om je kadokaart helemaal zelf te maken! Wat je hiervoor nodig hebt zijn lege kraft kadokaarten en stickers in verschillende soorten en maten. Plak de sticker op de lege kraft kadokaart en je hebt je eigen kadokaart gemaakt. Simpel, maar ontzettend leuk!

Kortom er zijn veel mogelijkheden om kadokaarten te gebruiken en dit hoeft niet altijd bij een kadootje te zijn.

Liefs!

 

                                                                                    

© 2019 - 2023 hugs of paper | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel